Akkora a baj Magyarországon, hogy már a honvédséget is be kell vetni

Akkora a baj Magyarországon, hogy már a honvédséget is be kell vetni

A honvédelmi miniszter tett bejelentést, mint mondta, a katonák ma már munkába is állnak.

Arról már korábban írtunk, hogy jelentős árhullám vonul le a Dunán, Budapesten az alsó rakpart több szakasza is víz alá került. Most a Rába mentén van nagy baj: Körmendnél a valaha mért legnagyobb vízállást megközelítő vagy meghaladó szintre számítanak hétfőn a vízügyesek.
Több mint két kilométeren nyúlgát építésébe kezdtek, ehhez a lakosság segítségét is kérik – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság az MTI-vel.

Most a honvédelmi miniszter is megszólalt. Szalay-Bobrovniczky Kristóf azt közölte: a Magyar Honvédség katonákkal és eszközökkel segíti a megáradt Rába mentén az árvízi védekezést.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: Vámos Zoltán főispán, a Vas Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnöke kérte a Magyar Honvédség segítségét. A katonák hétfőn, Körmendnél kezdik a szolgálatot, ahol az ideiglenes gátak építésében és megerősítésében vesznek részt.

A miniszter hozzátette: a Magyar Honvédség felkészült arra, hogy szükség esetén további segítséget nyújtson a rendkívül árhullám elleni védekezésben.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap