Brutális tragédia történt az éjjel! Személyvonat ütközött tehervonattal, több halott is van - ÍME a megrendítő részletek:

Brutális tragédia történt az éjjel! Személyvonat ütközött tehervonattal, több halott is van - ÍME a megrendítő részletek:
A kép illusztráció

Négyen meghaltak és legalább húszan megsérültek szerda este Csehországban, miután összeütközött egy személy- és egy tehervonat.
A CNN információi szerint a szerencsétlenség Pardubice városában, a Prágától keletre fekvő, Brünn és Ostrava felé vezető kiemelt vasútvonalon történt. A RegioJet által üzemeltetett személyvonattal több mint 300 ember utazott, a halálesetek mellett a hírek szerint hárman súlyosabban sérültek. A két mozdonyvezető ugyanakkor túlélte a balesetet, csak egyikük sérült meg, ő is könnyen.
Martin Kupka közlekedési miniszter, és Vít Rakusana, az ország belügyminisztere rögtön a helyszínre mentek, ahol a sajtó képviselőinek elmondták, hogy most még túl korai lenne feltételezésekbe bocsátkozni, ezzel együtt megkezdték az eset kivizsgálást.

A cseh közszolgálati televíziónak a tűzoltók képviselője azt mondta, hogy a tehervonat veszélyes ipari vegyi anyagot, kalcium-karbidot szállított, de az első két vagon üres volt, így nem indult szivárgás a baleset után.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap