Fasírt nagyságú jég zúdult Hajdú Biharban-Fotók+Videó

Fasírt nagyságú jég zúdult Hajdú Biharban-Fotók+Videó

A hosszabb távú előrejelzések szerint úgy néz ki, ez a hét is a viharokról fog szólni Hajdú-Biharban.

Hétfőn főleg a vármegye déli része kapott belőlük, Furtára például diónyi (húsimádóknak: fasírtnyi) jégdarabokat is hozott a zivataros időjárás, ahogy az a lenti fotón is látszik.
Ijesztőnek látszanak a vaskos golyók, de a jégverés mindössze néhány percig tartott, és szerencsére károkat sem okozott.
furta jégeső vihar zivatar
Furtára diónyi jégdarabokat hozott a hétfői vihar. A méretük ijesztő, de károkat szerencsére nem okoztak
Forrás: Facebook / Hajdú Ponyva
Kérdés, hogy barátságosabb lesz-e ennél a keddi folytatás. Ami biztos, hogy zivatarveszély és felhőszakadás veszélye miatt Hajdú-Biharra elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, sőt a várható zivatarok miatt riasztásokat is adtak ki a vármegyére délelőtt. A HungaroMet radarképén látszik, hogy nagyjából miért, kérdés viszont, hogy mindebből mennyi éri el ténylegesen Hajdú-Bihart.

Forrás: HungaroMet

Hajdúnánás mindenesetre már kiadós esőt kapott a Facebookra feltöltött képek alapján, az egyik helyi csoportban álló vizet jelentettek többek között a Hunyadi és a Bocskai utcákról.

Forrás: Facebook / Hajdúnánási pletyka

Északkeletre, keletre korlátozódik a viharzóna napközben

A HungaroMet a délelőtti figyelmeztető előrejelzésében azt írta, estig az ország északkeleti, keleti harmadán fordulhat elő zivatar. Az éjszaka második felében a délnyugat, nyugat felől érkező csapadékzónában néhány helyen dörgés, villámlás nem kizárt, majd napközben a délkeleti, keleti megyékben, valamint a középső tájakon lévő összeáramlás környezetében alakulhat ki helyenként zivatar.

A zivatarokat kisméretű jég (< 2 cm átmérő) és átmeneti viharos szél (~60-70 km/h) kísérheti. Felhőszakadásra (rövid idő alatt >25-30 mm) ma az északkeleti, holnap a délkeleti tájakon van esély.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap