Felfoghatatlan tragédia, fél percig nem figyeltek rá, vízbe fulladt a 2 éves csöppség - Megrázó részletek

Felfoghatatlan tragédia, fél percig nem figyeltek rá, vízbe fulladt a 2 éves csöppség - Megrázó részletek

A nevelőanya a teraszon fürdette a gyermeket, bement a házba törölközőért, ezalatt a kisgyermek vízbe fulladt.

A vádirat szerint a 2 éves kisgyerek a vádlott családjában nevelkedett Polgáron. Az elkövető 2023. május 26-án, délután, a ház teraszán akarta megfürdetni a gyereket, ezért egy műanyag teknőt kivitt, azt háromnegyed részéig feltöltötte vízzel. Beleállította a sértettet, azonban eszébe jutott, hogy nem hozott magával törölközőt, ezért bement a házba. A kisgyerek fél percig volt felügyelet nélkül, és amikor a nevelőanya visszatért, a sértett már a víz alatt feküdt.
A vádlott azonnal kiemelte a gyermeket, megrázta, aki sírni kezdett. Az asszony észrevette, hogy vizet nyelhetett, a hasa fel volt puffadva, ezért ráfektette a sértettet a lábára és ütögetni kezdte tenyérrel a hátát.

Időközben hazaérkezett a vádlott férje, a gyermeket azonnal orvoshoz vitték, majd kórházba szállították. A sértett állapota rohamosan romlott, olyan életveszélyes belső sérülése keletkezett, hogy 2 nap múlva meghalt – írja az Ügyészség.
Az ügyben a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozott. A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség az asszony ellen gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség a vádiratban mértékes indítványként azt rögzítette, hogy a vádlott beismerése esetén őt a törvényszék 2 év fogházbüntetésre ítélje, melynek végrehajtását 5 évi próbaidőre függessze fel.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap