Súlyos hangfelvétel került elő Karácsony Gergelyről

Súlyos hangfelvétel került elő Karácsony Gergelyről

Közvetlenül a budapesti főpolgármester-választás előtt került elő egy hangfelvétel, amelyen állítólag Karácsony Gergely nem túl szép szavakkal illeti a Fidesz által is támogatott riválisát, Vitézy Dávidot.

Karácsony konkrétan úgy fogalmaz:

„Én azon gondolkodom, hogy a Vitézyvel beszélek, ezt el kéne mondani, hogy ezt ő vállalja, akkor… akkor… mi lapáttal fogjuk agyonverni.”
Vitézy Dáviddal kapcsolatban azt is megjegyzi, hogy ellenfele „olyan szinten hiú, hogy az elképesztő”, ezért rosszul fogja viselni a kampányt. „És lehet, hogy ezt az orrára kéne kötni, hogy nem akarom megzsarolni, de na, mi lapáttal fogjuk verni” – mondja Karácsony Gergely a felvételen.

A budapesti főpolgármester beszél még arról is, hogy szerinte a DK-t azzal kell bizonytalanságban tartani, hogy a Momentummal kötött szövetségüket nyitva tartják, „az LMP-t meg azzal kell frusztrálni”, hogy azt bezárják. Az is hallható, hogy Karácsony szívesen vállalja, a „füllentő” szerepét, magyarul: az egyiknek ezt mondja, a másiknak azt mondja.
Kamu a Lakógyűlés, de majd letagadja Karácsony a felvételen azt is büszkén bevallja, hogy a Lakógyűlés nevű online véleményfelmérést a Nemzeti Konzultáció mintájára hozták létre, és ugyanúgy irányított kérdések szerepeltek benne.

„Most érted, én letagadom, hogy nem ugyanolyan, mint a Nemzeti Konzultáció, mert hogy nyilván nem olyan, de az, hogy azt mondom, hogy én irányítok kérdéseket, és pont azon a ponton, ahol a többség mögöttem van, és ezt felmutatom, hát ez ilyen szempontból ugyanaz.”
– hallatszik a felvételen.

Karácsony szerint nincs jelentősége Budapest elvileg újrázó (Vitézy még újrászámlálással próbálkozna) főpolgármestere a Telexnek adott mai interjújában vigyorogva azt mondta, valószínűleg ő beszél a felvételen („gondolom, igen”), de szerinte mondatainak jelentősége „tízes skálán egyes”.

Karácsony Gergely úgy emlékszik, ezek a beszélgetések nagyon különböző helyzetekben történtek, „ezek között akár évek is eltelhettek”, és nem hiszi, hogy azok rögzítették a szöveget, akikkel beszélgetett. Inkább arra gyanakszik, hogy lehallgatták.

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap