Itt a bejelentés: Eldőlt, ki váltja Sulyok Tamást 😮 Itt a bejelentés: Eldőlt, ki váltja Sulyok Tamást 😮

Itt a bejelentés: Eldőlt, ki váltja Sulyok Tamást 😮 Itt a bejelentés: Eldőlt, ki váltja Sulyok Tamást 😮

Lépett a Fidesz: ő lesz Sulyok Tamás utódja a választás után

Megtalálta a kormány a megfelelő embert a szerepre.

Az Index legfrissebb értesülései szerint a Fidesz-KDNP Juhász Imre alkotmánybírót jelöl az Alkotmánybíróság élére. A jelöltről a választások után, már június 11-én szavazhat is az Országgyűlés.
A portál kiemelte, hogy az Alkotmánybíróságnak három hónapja nincs elnöke, miután Sulyok Tamás lemondott a címéről, akit azóta megválasztottak Novák Katalin államfő utódjának.

Az Alkotmánybíróság távozó elnöke rendezett körülményekett akart maga mögött hagyni, így február végén javaslatot tett a teljes ülésnek, hogy Salamon lászlót válassza meg elnökhelyettesnek. Ez egy titkos szavazáson meg is történt, így az is eldőlt, hogy az új elnök megválasztásáig nem korelnök, hanem elnökhelyettes vezeti a testületet.
Egészen eddig a kormánypártok nem rukkoltak elő újabb jelölttel. Most azonban, ha minden igaz, akkor Juhász Imre lehet az Alkotmánybíróság új elnöke.

Juhász Imre 1963-ban született Budapesten, 1986-ban szerzett jogi diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogi karán. 1989-ben jogi szakvizsgát tett, majd 2000-ben európai jogi szakjogász másoddiplomát szerzett. 2011-ben megkapta a PhD-fokozatot. 1990 és 2013 között ügyvédként is tevékenykedett. Az 1990-es évek első felében – délvidéki és erdélyi menekültek jogi képviseletének ellátásával – részt vett az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága által szervezett jogvédő programban. A 2006 őszi tömeges emberi jogsértések okainak feltárására létrehozott Civil Jogász Bizottság alapító tagja. 2008-tól a Független Rendészeti Panasztestület tagja, 2010-től 2013-ig, alkotmánybíróvá választásáig, a testület tagja és elnöke. Az Országgyűlés 2013. március 25-én választotta meg április 3-i hatállyal 12 évre alkotmánybírónak.

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap