Itt a vége a nyárnak? Szombaton és vasárnap olyan időjárás jön, amit megemlegetünk jó ideig...EZT nézzétek

Itt a vége a nyárnak? Szombaton és vasárnap olyan időjárás jön, amit megemlegetünk jó ideig...EZT nézzétek

Vasárnapra mindenhol megszűnik a forróság, keleten holnap heves viharokkal csaphat le a front, narancssárga figyelmeztetés érvényes.

Nyugat, északnyugat felől holnap a hajnali órákban egy hidegfront éri el térségünket, amely vasárnapra mindenhol véget vet a forróságnak.
A front erős északira-északnyugatira forduló széllel, kevés záporral érkezik a Dunántúlra, az ország északnyugati felén szombaton már 30 fok alatt maradnak a maximumok. Nem úgy keleten, délkeleten, ahol még 36-38 fokos perzselő forróság lesz a front előtt, viszont délután, este, ahogy a front ide is megérkezik, délnyugatról északkelet felé robogva heves viharok csaphatnak le.

3-5 centis jég, szélvihar, felhőszakadás is jöhet

A viharokat az ország keleti felén heves jelenségek kísérhetik, ami azt jelenti, hogy akár 3-5 centis jégszemek hullhatnak, valamint 90 km/óránál erősebb kifutószél és felhőszakadás társulhat a zivatarokhoz. A Hungaromet 8 keleti vármegyére narancssárga figyelmeztetést adott ki a várható heves zivatarok miatt.
A front vasárnapra átvonul fölöttünk, ekkor már csak helyenként - leginkább a középső és déli, délkeleti tájakon - alakulhat ki helyenként zápor, zivatar a napos időszakok mellett. Az élénk, erős északias szélben mindenhol felfrissül a levegő: a maximumok a hét utolsó napján 26 és 31 fok között alakulnak.

A forróság a jövő hét első felében nem tér vissza.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap