Karácsony győzött, de balhé van: Újra számolják a szavazatokat!

Karácsony győzött, de balhé van: Újra számolják a szavazatokat!

Vitézy szerint biztosan újra kell majd számolni a főpolgármesteri szavazatokat

„Ma este el fog jutni a számlálás odáig, hogy legyen egy teljes feldolgozottság, de az érvénytelen szavazatok kirívóan nagy száma miatt arra számítok, hogy ma még eredményt hirdetni a főpolgármester-választáson nem lehet, szinte biztosan újraszámlálásra lesz szükség” – mondta Vitézy Dávid a nagyjából 2 óra előtt tíz perccel tartott sajtótájékoztatóján. A főpolgármester-jelölt telefonon szeretett volna erről egyeztetni Karácsony Gergellyel, de nem érte el. Vitézy azt mondta, hogy Budapest egy vibráló demokrácia, és a mostani eredmény is azt bizonyítja, hogy a fővárosiak nem elégedettek azzal a fővárosi politikával, amit eddig látni lehetett.
Tüntetések és demonstrációk várhatóak

A választási eredmények körüli bizonytalanság miatt több civil szervezet és politikai párt is demonstrációkat tervez a következő napokban. „Nem engedhetjük meg, hogy bármilyen kétség merüljön fel a választási eredmények hitelességével kapcsolatban. Ha szükséges, az utcára vonulunk, hogy kifejezzük elégedetlenségünket és követeljük a tisztességes eljárást” – nyilatkozta egy aktivista.
Nemzetközi figyelem a budapesti választásokon

A budapesti főpolgármester-választás eseményei nemzetközi figyelmet is kiváltottak. Több külföldi média is beszámolt a magas számú érvénytelen szavazatokról és az újraszámlálás szükségességéről. Politikai elemzők szerint a budapesti választások eredményei hatással lehetnek Magyarország nemzetközi megítélésére is.

Összefoglaló

Az érvénytelen szavazatok magas száma miatt egyelőre nem lehet eredményt hirdetni a budapesti főpolgármester-választáson. Vitézy Dávid biztosra veszi az újraszámlálást

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap