Mindenkit sokkolt a hír kora reggel! Lemondott a miniszter, már be is adta Orbán Viktornak

Mindenkit sokkolt a hír kora reggel! Lemondott a miniszter, már be is adta Orbán Viktornak

Lemond a posztjáról Csák János kulturális és innovációs miniszter.

A politikus a Mandinernek erősítette meg a választásom másnapján, hogy benyújtotta a lemondását Orbán Viktor miniszterelnöknek. Amikor igent mondott a felkérésre, nem úgy tervezte, hogy csak a ciklus feléig látja el a feladatot. Arra a kérdésre, miért döntött így, ezt válaszolta a lapnak:
– Amikor megkap egy feladatot az ember, mindig létezik teljesítménykövetelmény: mi az, amit végre kell hajtani, illetve ez mennyi időbe kerül.

Csák arról is beszélt, hogy minden tárcavezetőtől, így tőle is három dolgot kért Orbán Viktor kormányfő:

az első, hogy a meglévőre építve alakítsak ki ütőképes működési rendszert a második, hogy a tárcámhoz tartozó területeken legyenek ciklusokon átívelő programok a harmadik, hogy legyenek megfelelő utódok, személyek, akik képesek alkotó módon tovább vezetni a területeket „Amit vállaltam, illetve vállaltunk, az minden területen sínen van” – mondta.
„A rendszerépítés és programkialakítás ügyében az eltelt két évben gyorsan haladtunk munkatársaimmal. Amit vállaltam, illetve vállaltunk, az minden területen sínen van. E tekintetben a négy évre tervezett munkát sikerült két év alatt elvégezni. Itt az ideje átadni a stafétabotot a fiatal nemzedéknek” – fogalmazott.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap