Tombol! Budapestet veri szét a vihar épp! Félelmetes időre kell készülnie annak aki ITT él - Nem lesz benne kímélet

Tombol! Budapestet veri szét a vihar épp! Félelmetes időre kell készülnie annak aki ITT él - Nem lesz benne kímélet

Reggel is folytatódott az éjjeli zivatarok tombolása, egyes helyeken ijesztő felhők gyülekeznek az égen. Budapestet is elérték a félelmetes felhők.
Ma reggelig délnyugat felől több hullámban egyre valószínűbb zivatarok képződése, ezek környezetében néhol lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (20-30 mm, néhol > 30 mm), jégeső (1-3 cm körüli), viharos (60-80 km/h, egy-egy helyen > 80 km/h) széllökés előfordulhat.

Reggeltől, estig több hullámban, több helyen alakulhatnak ki zivatarok az országban, ezek környezetében helyenként felhőszakadás (> 30 mm, egy-egy helyen akár > 50 mm), viharos (60-80 km/h) széllökés, jégeső (2 cm körüli vagy alatti átmérővel) előfordulhat. Néhol heves zivatar is kialakulhat a Dunától keletre, illetve a Dunántúl keleti részein (jégátmérő > 2 cm, > 90 km/h széllökés, felhőszakadásból > 30 - 40 mm csapadék).
Hevesebb zivatarok veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki a Dunántúl egyes járásaira a HungaroMet Zrt. hétfő reggel, majd nem sokkal később több kelet-magyarországi járásra is kiadták a másodfokú riasztást. A lehullott nagy csapadékmennyiség miatt az utakat is elárasztotta a víz, rengeteg lezárásra kell számítani országszerte.

A Dunántúlról az Időkép osztotta meg egy felvételt, ahogy Székesfehérváron vastag, sűrű és fekete felhőréteg borította be az eget.

„Zivataros jó reggelt! Elleptek bennünket a cellák, Székesfehérvár ilyen ébresztőt kapott..." – írták a posztban.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap