Rendkívüli! Máris megtalálták a lemondott miniszter utódját! EZT nem fogod elhinni - Ezentúl ő vezeti a...

Rendkívüli! Máris megtalálták a lemondott miniszter utódját! EZT nem fogod elhinni - Ezentúl ő vezeti a...

Megtiszteltetés és felelősség az, hogy a miniszterelnök a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) vezetésére kért fel, "nem posztot, hanem feladatot kaptam" - mondta Hankó Balázs, az újonnan kinevezett kulturális és innovációs miniszter.
Mint ma reggel mi is beszámoltunk róla, váratlanul bejelentette lemondását Csák János kulturális és innovációs miniszter. Azonban máris megvan, ki veszi át ezt a tárcát: a miniszterelnök Hankó Balázst, az eddig felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkárt kérte fel.
Hankó Balázs az MTI-nek azt mondta: "nemzetünk versenyképességét és közösségein alapuló identitásának erősítését és őrzését kell szolgálnom". Emellett köszönetet mondott Csák János leköszönő miniszternek, akitől az elmúlt években sokat tanult a vezetésről és a diplomáciáról. "Az ő munkáját kívánom folytatni" - hangsúlyozta.

Az újonnan kinevezett miniszter a KIM-ben 2022 nyarától felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárként, majd 2022 decemberétől pedig négy terület: a felsőoktatás, szakképzés, felnőttképzés, innováció államtitkáraként végezte feladatát.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap