Könyörtelen lesz! Az extrém hőség után érkezik az extrém hidegfront, 5cm jéggel, felhőszakadással és orkán erejű széllel - ITT fogja órákon belül szétverni az országot

Könyörtelen lesz! Az extrém hőség után érkezik az extrém hidegfront, 5cm jéggel, felhőszakadással és orkán erejű széllel - ITT fogja órákon belül szétverni az országot

A nagy kánikula után holnap hajnalban érkező hidegfront hétvégén kicsit lehűti az országot. Vasárnapra mindenhol megszűnik a forróság, szombaton pedig nyolc keleti vármegyére másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adtak ki a várható heves zivatarok miatt. Helyenként komoly jégeső és viharos szél is várható.

Nyugat, északnyugat felől holnap a hajnali órákban egy hidegfront éri el térségünket, amely vasárnapra mindenhol véget vet a forróságnak – írja az Időkép.
A front erős északira-északnyugatira forduló széllel, kevés záporral érkezik a Dunántúlra, az ország északnyugati felén szombaton már 30 fok alatt maradnak a maximumok. Nem úgy keleten, délkeleten, ahol még 36-38 fokos perzselő forróság lesz a front előtt, viszont délután, este, ahogy a front ide is megérkezik, délnyugatról északkelet felé heves viharok csaphatnak le.

A viharokat az ország keleti felén heves jelenségek kísérhetik, ami azt jelenti, hogy akár 3-5 centis jégszemek hullhatnak, valamint 90 km/óránál erősebb kifutószél és felhőszakadás társulhat a zivatarokhoz. A HungaroMet 8 keleti vármegyére másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adott ki a várható heves zivatarok miatt.

8 keleti vármegyére narancssárga figyelmeztetést adtak ki

Vasárnap már nem várhatunk égszakadást
A front vasárnapra átvonul fölöttünk, ekkor már csak helyenként – leginkább a középső és déli, délkeleti tájakon – alakulhat ki helyenként zápor, zivatar a napos időszakok mellett. Az élénk, erős északias szélben mindenhol felfrissül a levegő: a maximumok a hét utolsó napján 26 és 31 fok között alakulnak. Az előrejelzések szerint forróság a jövő hét első felében nem tér vissza.

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap