Másodfokú figyelmeztetést adtak ki! Felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések is lehetnek - Itt vannak a részletek:

Másodfokú figyelmeztetést adtak ki! Felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések is lehetnek - Itt vannak a részletek:

Ismét kiadták a narancssárga riasztást a fél országra, nem lesz egyhangú a csütörtöki időjárás.

Erőteljes marad a felhőképződés, dél felől észak felé haladó záporokra, zivatarokra számíthatunk, melyeket elsősorban felhőszakadás, valamint jégeső kísérhet.

A fátyolfelhők mellett napközben továbbra is erőteljes marad a gomolyfelhő-képződés.
Ismét többfelé, több hullámban számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kíséretében.A zivatarokat leszámítva gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között valószínű – közölte a met.hu.

A fülledt idő tartós stresszt gyakorol mindenkire.

Narancs riasztást adtak ki a fél országra felhőszakadás miatt. A zivatarok mellé kaphatunk jégesőt és viharos szelet is.

Narancs riasztást adtak ki a fél országra, csütörtökön „intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat”.
Ma délelőtt a HungaroMet szerint elszórtan elsősorban a középső országrészben, majd a déli óráktól egyre többfelé valószínű zivatarok előfordulása késő estig. A zivatarokat helyenként felhőszakadás kísérheti, és néhol 50 mm feletti csapadék is előfordulhat az intenzív vagy az ismétlődő zivatarokból. A zivatarok mellé kaphatunk jégesőt és viharos szelet is.


Csütörtök este a fátyolfelhők mellett a gomolyfelhők egy része összeesik, hajnalban rétegfelhőzet képződhet. Pára, foltokban köd is kialakulhat. A záporok, zivatarok számossága csökken, de helyenként még előfordulhatnak az éjszaka második felében is. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad, de záporok, zivatarok mentén átmenetileg viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 14 és 20 fok között alakul.

Pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható. A Dunántúlon kevesebb helyen, máshol szórványosan valószínű zápor, zivatar. Estétől mindenütt csökken a csapadék hajlam. Zivatar térségében átmenetileg megerősödhet a szél. Délután 27 és 32 fok között alakul a hőmérséklet.

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap