Megérkezett Magyarországra a MERE - Kiderült mikor és hol nyílik meg az első

Megérkezett Magyarországra a MERE - Kiderült mikor és hol nyílik meg az első

Megérkezett Magyarországra a Mere boltlánc, már készülnek az első orosz bolt megnyitására. Bár még sok a bizonytalanság, egyelőre úgy tűnik, tényleg versenytársat kap a Lidl és az Aldi.

Már április óta érkeznek a hírek arról, hogy érkezik Magyarországra a Mere, és bár azt nem tudni, tényleg sikerül-e a boltnyitás, maga a szándék már biztos, írja a Világgazdaság. Még tavasszal megosztották a konkrét beruházási terveket is, amely szerint a következő évben 20 üzletet nyitnak Budapesten és az agglomerációban, 3 éven belül pedig 200 bolttal rendelkeznének, körülbelül 280 milliárd forintnyi forgalom mellett.
A lap szerint ezek a számok finomat szólva is hihetetlennek tűntek, hiszen a Lidlnek van körülbelül ennyi üzlete, de nekik ehhez nagyjából 15 évre volt szükségük. Megjegyezték, hogy további kétségekre adott okot, hogy a Mere érkezéséről előzetesen senki sem tudott, sem a kormányzat, sem a versenytársak.

A legújabb információk szerint azonban a Mere komolyan gondolja a magyarországi terjeszkedést, és már a konkrét boltok helyszínéről is előrehaladott tárgyalásokat folytat.
Mikor és hol lesz az első Mere?
Az orosz boltlánc állítólag nem új üzleteket akar építeni, hanem már meglévő épületeket alakítana át. Kifejezetten olcsó, de nagy, 1000 négyzetméteres alapterületű csarnokokat keres.

Az információk szerint aláíráshoz közeli a szerződés Budapesten a IV. kerületben egy újpesti ingatlan bérléséről, ahogy Vácon és Szegeden is. A legnagyobb esély arra van, hogy az újpesti lesz az első Mere bolt az országban, ami ha minden ütemezetten halad, és megkapják a hatósági engedélyeket, még az idei év vége felé megnyílhat.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap