Megjött! Elérte Magyarországot a gigavihar jégesővel: RIASZTÁS! Durva villámlással ÉS JÉGGEL vonulnak ERRE a cellák!!

Megjött! Elérte Magyarországot a gigavihar jégesővel: RIASZTÁS! Durva villámlással ÉS JÉGGEL vonulnak ERRE a cellák!!

Ma a napsütés és a kánikula uralja az időjárásunkat, kisebb csapadék legfeljebb néhol alakulhat ki késő délutánig. Ekkor azonban nyugat felől heves zivatarok, akár szupercellák is átléphetik a határt, melyek a Kisalföldet, az Alpokalját, és a Balatont is célba vehetik.
Az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zivatar veszélye miatt. Emellett megérkezik az igazi kánikula is Szombaton délelőttig az időnkénti felhősödésből kialakulhat helyenként zápor, esetleg az ég is megdörrenhet. Később átmenetileg határozottan csökken a záporos csapadék esélye, és sok napsütés valószínű a gomolyfelhők mellett. Késő délutántól nyugat, délnyugat felől erőteljesebb felhősödés kezdődik, és estefelé elsősorban a Nyugat-Dunántúlon már a záporok, zivatarok számossága is kissé növekedhet. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, zivatarok környezetében viszont erős, viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között valószínű. Délen hőség lesz. Késő estére többnyire 19 és 26 fok közé hűl le a levegő.
A viharok két hullámban érkezhetnek: az első főként az északnyugati tájakat érintheti késő délután, és este, a második hullám pedig késő este futhat be, és leginkább az északi határszél mentén roboghat végig az éjszaka folyamán. Egyes számítások szerint azonban akár kiterjedtebb zivatarlánc is kialakulhat belőle.

A heves zivatarokat felhőszakadás, viharos széllökések és néhol akár nagy méretű (2-4 centi átmérőjű) jégeső kísérheti.

Vasárnap általában sok napsütés várható főleg az északi, és keleti tájakon erőteljesebb gomolyfelhő-képződéssel. Zápor, zivatar is előfordul – reggel, délelőtt főként északkeleten, keleten, később nagyobb eséllyel és számban az ország északi felén. Sokfelé megélénkül a déli, délnyugati szél. Zivatarban erős vagy viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között várható.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap