Megvan a fővárosi újraszámlálás első részeredménye

Megvan a fővárosi újraszámlálás első részeredménye

Mutatjuk a fővárosi újraszámlálás első részeredményét.

Beszámoltunk róla, hogy Vitézy Dávid szerdán a szavazatok újraszámlálását kérve nyújtott be óvást a Nemzeti Választási Bizottsághoz. A Fidesz által támogatott főpolgármester-jelölt visszaélésekre utaló nyomokra mutatva kérte: a tisztánlátás érdekében számlálják újra az érvénytelen voksokat.
A főpolgármester-választás megismétlését kezdeményezi Karácsony Gergely.

Budapest jelenlegi vezetője szerint ugyanis az újraszámoláskor akár érvényes szavazatokat is csinálhatnak a korábban érvénytelen voksokból, mert nincsenek kellő garanciák.
A Nemzeti Választási Bizottság szerdán rendelte el az érvénytelen szavazatok újraszámolását. Információink szerint az egyik budai kerületben nem csak leadták, hanem össze is számolták ma az érvénytelen főpolgármesteri szavazatokat.

Úgy tudjuk, Vitézy Dávid javára 13, Karácsony Gergelynek pedig 2 plusz szavazatot találtak.

Karácsony Gergely új választást követel a fővárosi újraszámlálás

Karácsony Gergely csütörtökön délután bejelentette: új főpolgármester-választást követel a voksolásba vetett bizalom visszaszerzéséért. Közölte: bármi lenne a megismételt választás végeredménye, elfogadná azt. Érdekesség, hogy bár nem verték nagydobra, Vitézyék is új választás kiírásáról nyújtottak be kérelmet a IV. és a VII. kerületre vonatkoztatva. A Fidesz-közeli főpolgármester-jelölt indoklása szerint ezen helyszíneken az átlagosnál jóval magasabb volt az érvénytelen szavazatok aránya.Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap