Feketébe borult Vujity Tvrtko oldala - Megrázó hír érkezett

Feketébe borult Vujity Tvrtko oldala - Megrázó hír érkezett

Vujity Tvrtko a Facebook-oldalán számolt be Szenczy Katalin haláláról. Szenczy Sándornak, a Baptista Szeretetszolgálat alapítójának az özvegye váratlanul elhunyt. A népszerű újságíró most szívszorító szavakkal búcsúzott.
A bejegyzésből kiderül, hogy Vujity Tvrtko komoly barátságot ápolt a házaspárral, ám Szenczy Sándor 2022 májusában elhunyt. Kicsit több mint két évre rá az özvegye, Szenczy Katalin is, akivel az újságíró még néhány nappal ezelőtt is találkozott. Tvrtko visszaemlékezett arra a napra, amikor Katalin elmondta neki, hogy a férje meghalt:

„Kati éveken át ápolta, gondozta, ölelte a nagybeteg Sándort, akit – örök ígéretéhez híven – sem betegségében, sem gyengeségében nem hagyott magára. Gyakran beszélgettünk. Azon a két évvel ezelőtti májusi napon is, amikor Szenczy Sándor megtért a Teremtőjéhez. Igazából Kati engem hívott először, hiszen az időeltolódás miatt Magyarországon éjszaka volt.
Sírtam. Sirattam Sándort, ám a sziklaszilárd oszlopot megtaláltam Katiban. Bármennyire is furcsa ez, nehéz és talán némileg önző is: Őt hívtam, ha a hatalmas űr elviselhetetlenné vált. Önző voltam talán, hiszen magamat sajnáltam, s Ő, a gyászoló özvegy nyújtott vigaszt: szóban, mosolyban, lelki tartásban.

Szenczy Sándor élete értelmezhetetlen volt Kati nélkül. Összetartoztak, összeforrtak, egyek lettek. A Baptista Szeretetszolgálat otthoni és világmisszióiban együtt szolgálták a szegényeket, a rászorulókat, az elesetteket; és az ISTENT! Sándor világgá kürtölte hitét a színpad deszkáiról, mert életcéljának tartotta Isten igéjének széles körű megismertetését, ám a színpadot a háttérben Kati ácsolta, szegecselte, s tartotta a a saját vállán”

– írta a posztjában Tvrtko, aki így folytatta:

Tegnapelőtt beszéltem Katival. A feleségemmel, Gyöngyivel szeretett volna találkozni, ezt egyeztettük. Öröm volt a hangja, öröm a mondandója, öröm a kacagása. Kati ma reggel váratlanul meghalt
– osztotta meg a szomorú hírt az újságíró.Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap