Senki nem hitt a szemének: 15 méter hosszú, emberfejű szörnyeteg mászott elő a tengerből

Senki nem hitt a szemének: 15 méter hosszú, emberfejű szörnyeteg mászott elő a tengerből

Mindenki megriadt, néhányan félelmükben vissza is fordultak.

Egy hatalmas tengeri lény okozott riadalmat az angliai Cornwall partjain. A közel 15 méter hosszú, emberfejű, hínár színű szörnyeteg egy vihar során mászott elő a vízből.
A közel 15 méter hosszú, emberfejű, hínár színű szörnyeteg egy vihar során mászott elő a vízből (Képünk illusztráció) Fotó:

A hajóroncsok kutatására induló két férfi nem hitt a szemének, teljesen megrémültek, amikor belebotlottak a lénybe. Ez még 1786. szeptember 14-én történt, a megdöbbentő felfedezésről készült dokumentum azonban csak most került elő.

Ebből kiderült, hogy a környéken hatalmas riadalmat okozott abban az évben, amikor egy cornwalli srác elmesélte, mit láttak.

Egy különös és meglepő tengeri szörnyeteg leírása, amelyet 1786. szeptember 14-én a Cornwall partján fekvő Portleaven-öbölben a partra hajtott az erős nyugati szél és a viharos időjárás, amely több napon keresztül tartott, és amely sok kárt okozott a környéken
– olvasható a most előkerült dokumentumban, amely hozzáteszi, hogy a két fiú a helyi hagyományokat követve hajnalban roncsok után kutatott.

Egy sziklán ülve valami hatalmasat vettek észre, körülbelül egy mérföldnyire, amit először egy hajóroncsnak hittek. Azonnal elindultak felé, amikor meglátták, hogy az valami teljesen más. Rémülten fordultak vissza a partra, és egy csapat férfit hívtak segítségül, akik először nem hittek nekik. Aztán némi mérlegelés után együtt, felfegyverkezve indultak a vízbe. Amikor közeledtek, azt látták, hogy az élőlény felemelte a fejét. Mindenki megriadt, néhányan félelmükben vissza is fordultak. Többen azonban közelebb mentek, ők azt állítják, hogy a hossza a feje tetejétől a végéig nagyjából 15 méter volt. A feje nagy volt, a hátulsó részen szúrós, és nagyon hasonlított az emberéhez: szeme zöldes, szája nagy, orra pedig lapos volt. A testéből még annyit láttak, hogy két rövid mellső lába volt.

Képet ide kattintva tekintheti meg!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap