FRISS!!! Orbán Viktor rendkívüli interjút adott, ahol az alábbi bejelentést tette: - Erre kell készülni!

FRISS!!! Orbán Viktor rendkívüli interjút adott, ahol az alábbi bejelentést tette: - Erre kell készülni!


Mint az köztudott, Orbán Viktor az ukrajnai háborús menekültekkel találkozott a hétvégén. Ahogy azt a miniszterelnök közösségi oldalán is megírta - "Mindenkiről gondoskodunk. A háborús menekülteket Magyarországon barátok várják."

Sőt még egy videót is közzé tett:



Orbán Viktor nem sokkal ezelőtt adott rendkívüli interjút a köztévének.

"Stratégiai nyugalomra van szükség" – fogalmazott, kifejtve, hogy a háború miatti kapkodásban történő stratégiailag rossz döntésektől tartózkodni kell. Szerinte, a baloldal terve az lenne, hogy katonákat, illetve fegyereket küldjünk Ukrájnába, de ezekkel magyarokra is lőhetnének Kárpátalján, így ezt elutasítja. "A vita elméleti jellegű, nem tud változni a magyar álláspont, mert a magyar hadseregnek minden fegyverére szüksége van ahhoz, hogy fel tudjunk vonulni a keleti határon" – tette hozzá a kormányfő.

Arra a kérdésre, hogy háborúra készülünk-e az eddigi hadi fejlesztésekre, azt felelte Orbán: a békére készültünk. Majd úgy folytatta, hogy az árvíz-, a vörösiszap- és a háborús helyzetek miatt erre szükség van a béke megőrzéséhez. "Ütemeztük a teendőket, néhány éve jött el az a pillanat, amikor meg tudtuk kezdeni a katonai fejlesztéseket, amiket a baloldal folyamatosan támadott" – fogalmazott Orbán.

Nem kell atomtudósnak lenni, hogy valaki különbséget tegyen a messzi muszlim tömegek jobb remény érdekében érkezők és az Ukrajnából menekülők közt – mondta Orbán a német közrádió felvetésére, mely szerint a menekültek befogadása álságos a korábbi migránsellenes retorika tükrében. "A távolabbról érkezők több biztonságos országon átmennek, de Ukrajnából hova menjenek?" – mondta.

Arra a kérdésre, minek köszönhető a menekülteket segítő összefogás, azt felelte: "ez egy jó ország, jó emberekkel".

A szankciókban nem hisz, de most nem az okoskodás ideje van - fejtette ki, elmondása szerint Brüsszelben is. "Most nem okosnak kell lenni, hanem egységesnek. Amilyen szankció lesz az Unióban, azt mi támogatni fogjuk" – mondta Orbán, szerinte az ezzel ellentétes információk dezinformációk.

A SWIFT-rendszer magyar vétóját is dezinformációnak, hazugságnak nevezte Orbán, kiemelve, hogy az információs háborúnak nagy jelentősége van, mert "a szó már majdnem tett".

Paks II-t és az energia kérdését ki kell hagyni a kérdésből, mert egyébként mi fogjuk megfizetni a szankciók árán – jelentette ki Márki-Zay Péter javaslatára utalva. Ugyanakkor szerinte ettől nagyon messze vannak az uniós tagállamok, mert közülük sokaknak nagyon hátrányos lenne.

"Nem érinti, nem is érintette és amíg én vagyok a miniszterelnök, nem is fogja érinteni" – felelte a riporter azon kérdésére, hogy az energiabiztonságot és a rezsicsökkentést érinti-e az Oroszországgal szembeni szankciós csomag.

"Látszik az arcukon a bizonytalanság, várnak egy jó szót vagy tettet' – mondta a kormányfő a hazánkba érkező menekültekről, szerinte ezt az érintett települések polgármesterei és képviselői segítik, ahogyan "egy civilizált, keresztény országban szokás".

"Magyarországot és Lengyelországot pénzügyi fenyegetések érik ahelyett, hogy segítséget kapjunk az Ukrajnából érkező menekültek ellátásához" – jelentette ki Orbán, ezért szerinte Brüsszelnek nem, csak a NATO-ra számíthatunk.

"Aki azt mondja, hogy ebben a háborúban nincs kockázata Magyarországnak, az nem mond igazat" – húzta alá, hozzátéve, hogy olyan döntéseket hoznak, hogy ki tudjunk maradni ebből a konfliktusból és ne legyenek olyan szankciók, melyek "árát velünk fizettetik meg".

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap