Mentőhelikoptert riasztottak, hat kisgyerek meghalt, kettő életéért ezekben a percekben is küzdenek az orvosok - Rémálom ami történt

Mentőhelikoptert riasztottak, hat kisgyerek meghalt, kettő életéért ezekben a percekben is küzdenek az orvosok - Rémálom ami történt


Mentőhelikoptert riasztottak, hat kisgyerek meghalt, kettő életéért ezekben a percekben is küzdenek az orvosok

Öt gyerek meghalt, négyen pedig megsérültek, miután lezuhantak egy ugrálóvárból, amelyet a hatalmas szélvihar levegőbe repített Ausztráliában – közölte a rendőrség.

A széllökés okozta baleset csütörtökön történt egy általános iskolai vidám napon a tasmániai Devonportban.

A rendőrség szerint a gyerekek 10 méterről zuhantak, két fiú és két lány az áldozatok között.

A gyerekek hatodikosok voltak, vagyis valószínűleg 10 vagy 11 évesek voltak. Az ötödik gyermek később a kórházban meghalt.

"A hírek szerint egy széllökés miatt az ugróvár és a felfújható labdák a levegőbe emelkedtek" - mondta Darren Hine tasmán rendőrbiztos. "Megszakad a szívünk a túl korán elhurcolt fiatalok családjaiért és szeretteiért, iskolatársaiért, tanáraiért."

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök "elképzelhetetlenül szívszorítónak" minősítette a balesetet.

"Fiatal gyerekek egy vidám napon… és ez szörnyű tragédiába torkollik. Az évnek ebben a szakaszában egyszerűen összetöri a szívét" – mondta.

A baleset után a mentők helyi idő szerint 10:00 körül (szerda 23:00 GMT) gyorsan megérkeztek a Hillcrest Általános Iskolába.



KÉP FORRÁSA,ABC NEWS/MONTE BOVILL Képaláírás,
A rendőrség szerint a gyerekek 10 méteres magasságból estek le. A gyerekek elsősegélyben részesültek, mielőtt helikopterekkel kórházba szállították őket. Kezdetben négy gyermek meghalt, egy ötödik pedig később a kórházban halt meg.

Az eset után azonnal riasztották a szülőket!

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap