Most érkezett!!! Tízmillió liter gázolajat, két és fél millió liter repülőbenzint, és tizenkét ezer tüzérségi lövedéket küld Szlovákia Ukrajnába, valamint...

Most érkezett!!! Tízmillió liter gázolajat, két és fél millió liter repülőbenzint, és tizenkét ezer tüzérségi lövedéket küld Szlovákia Ukrajnába, valamint...

A kép illusztráció

Szlovákia 10 millió euró értékben adományoz üzemanyagot és lőszert Ukrajna számára - közölte a szombati kormányülést követően Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter.

Konkrétan 10 millió liter gázolaról, 2,4 millió liter repülőbenzinről, és 12 ezer darab 120 mm-es tüzérségi lövedékről van szó.

A felsorolt dolgokra nem kell külön pénzt költeni, mivel azok jelenleg is a szlovák kormány rendelkezésére állnak. A kb. 10 millió euró értékű adományból 2,6 millió euró értékű hadianyag a védelmi minisztérium, 8,4 millió euró értékű eszköz pedig az Állami Tartalékalap tulajdonában van.

"Pontosan tudjuk, hogy Ukrajnának mire van szüksége, ezért pontosan olyan intézkedéseket foganatosítunk, amelyek segíthetnek szomszédunkon"

- szögezte le Naď. A védelmi miniszter tájékoztatása szerint a NATO 30 tagországából eddig Szlovákiát is beleértve 27 tagállam küldött katonai eszközöket Ukrajnának, amely maga kért ilyen típusú segítséget a nemzetközi csatornákon keresztül.

A szlovák védelmi miniszter hangsúlyozta azt is, hogy az adományok arányait tekintve Szlovákia messze túlteljesíti azt, ami méretéből kifolyólag elvárható volna az országtól.

A különböző formaságok elintézését követően a szlovák üzemanyag és a muníció napokon belül útra kelhet Ukrajnába.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap