Berki Krisztián kívánsága volt a fehér ruha a temetésén – Édesanyja elárulta, honnan ered ez a kérés

Berki Krisztián kívánsága volt a fehér ruha a temetésén – Édesanyja elárulta, honnan ered ez a kérés


Az elhunyt üzletember édesanyja mindenben tiszteletben tartja fia özvegyének akaratát, így elfogadta a temetés helyszínét és a búcsúztatás mikéntjét is. Mint arról korábban a Blikk beszámolt, az édesanya szerette volna, ha a fiát Tatabányán helyezik örök nyugalomra, mivel Krisztián ott nőtt fel, ám Mazsi végül a Farkasréti temető mellett döntött, Júlia asszony pedig nem szállt vitába menyével.-írja a blikk.hu

Kiderült: ekkor temetik el Berki Krisztiánt – fotó

„Kedves Barátaink! Nehéz szívvel tudatjuk, hogy Berki Krisztiántól, férjemtől 2022.05.26-án 14:30-kor a Farkasréti temetőben veszünk végső búcsút. Kérjük mindazokat, akik kegyeletüket szeretnék leróni és utolsó útjára elkísérni, fehér ruhában érkezzenek. Nagyon nehéz napokat élünk meg. Szeretnénk békében és szeretetben örök nyugalomra helyezni Férjemet. Kérjük a sajtó munkatársait, hogy tartsák tiszteletben a család gyászát, és a temetés alkalmával interjúkat ne készítsenek a közeli hozzátartozókkal. Berki Renáta és a gyászoló család. Szeretlek Szerelem" – tudatta a temetés részleteit Mazsi.

Bár Júlia asszony furcsállta a fehér gyászruhát, természetesen ő sem ragaszkodik a hagyományos temetési viselethez. Az asszony szerint ez a kívánság fia egyik korábbi mondatából születhetett.

– Krisztián egyszer azt mondta, ha vele valami történne, ne gyászolja őt senki, legyenek fehérben a temetésén. Ezért dönthetett úgy Mazsi, hogy ezt kéri a temetésen résztvevőktől. Természetesen én is fehéret viselek majd – mondta a megtört asszony.

A Blikk úgy tudja, Berki Krisztiánnak hamvasztásos temetése lesz, ugyanakkor földi maradványait nem urnában helyezik végső nyugalomra.

– Hamvasztás volt, de koporsós temetés lesz – erősítette meg információnkat Júlia asszony.

Mindeközben Mazsi igyekszik nem összeroppanni a gyász súlya alatt, és maradéktalanul ellátni Berki Krisztiántól született féléves kislányukat, Emmát. Ebben édesanyja és testvére is sokat segít neki.
– Mazsi még mindig nem tért magához a tragédia okozta sokkból, talán a temetés után könnyebb lesz neki kicsit. Rettentően sokat fogyott. Eleve vékony volt, de most két ruhamérettel soványabb. A kicsi és a családja tartja benne a lelket, hisz a kis Emma számára az élet nem állt meg. Szinte mindenkitől, még a barátaitól is elzárkózik, remélhetőleg a szertartás után nyit egy kicsit, bár azt mondta, leginkább a munkába menekül majd, hogy ne kelljen állandóan Krisztián halálára gondolni – mesélte a Blikknek Mazsi egy neve elhallgatását kérő ismerőse, aki azt is hozzátette, jelenleg Mazsi minden gondolata a búcsúztató körül forog.

– Szerettek volna egy gyászszertartást tartani az Esztergomi bazilikában, de nem volt már időpont a temetés napjára, Mazsi pedig a családja nyomására végül úgy döntött, nem keres másik helyszínt, inkább elengedte a tervet – tette hozzá az ismerős.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap