Ítéletidő! Elemi erővel tört be a hidegfront ma kora hajnalban! EZEKEN a területeken 80km/h-s szélre és több centi jégre lehet számítani!

Ítéletidő! Elemi erővel tört be a hidegfront ma kora hajnalban! EZEKEN a területeken 80km/h-s szélre és több centi jégre lehet számítani!


A hajnalban kialakult csapadékrendszer fokozatosan terjed kelet felé, amelyben dörgés villámlás, főként a délkeleti területeken még előfordulhat.

Kedden késő délutántól a Dunántúlon (kezdetben inkább az nyugati, északnyugati területein, később másutt is) alkalmasak lehetnek a feltételek zivatarok kialakulására. A legerősebb cellákat jégeső (1-3 cm), intenzív csapadékhullás (15-20 mm), illetve viharos széllökés (60-80 km/h) is kísérheti. Alacsony valószínűséggel lokálisan egy-egy cella kísérőjelenségei elérhetik a narancssárga fokozat kritériumait is. A légkör várhatóan még éjszaka is aktív marad, de a zivatartevékenység súlypontja egyre inkább keletre helyeződik majd át.

A délkeleti, keleti szelet élénk, zivatarok környezetében erős lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 24-32 fok között várható, ám a tartósabban felhős, csapadékos keleti részeken 20 fok körüli értékeket is mérhetünk. Késő estére többnyire 15-21 fok közé hűl le a levegő.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
loading...

AKTUÁLIS