Oroszország kivonul – itt a vége...Mutatjuk a részleteket:

Oroszország kivonul – itt a vége...Mutatjuk a részleteket:


Putyin meghozta a döntést: kivonulnak.

Oroszország 2024 után kivonul a Nemzetközi Űrállomás-projektből, a prioritás Moszkva számára a saját állomás létrehozása lesz a személyzettel ellátott űrhajók közlekedtetése területén – jelentette ki Jurij Boriszov, a Roszkoszmosz állami űrvállalat új vezérigazgatója, amikor kedden fogadta őt Vlagyimir Putyin.

„Természetesen minden kötelezettségünknek eleget teszünk partnereinkkel szemben, de a döntés a 2024 utáni kivonulásról már megszületett. Oroszország addigra megkezdi kialakítani saját állomását Föld körüli pályán. (…) Az orosz űripar nincs könnyű helyzetben. A vállalat saját fő feladatát abban látja, hogy biztosítsa az orosz gazdaság számára szükséges űrszolgáltatásokat, beleértve a műholdas navigációt, a kommunikációt, valamint a meteorológiai és a geodéziai információk átvitelét”
– fogalmazott a vezérigazgató.

Vlagyimir Szolovjov, a Roszkoszmosz és az Energija vállalat emberes rendszereinek főkonstuktőre a Russzkij Koszmosz című szaklappal közölte, hogy az új orosz szolgálati orbitális állomás építése legkorábban 2028-ben kezdődhet meg. Azt mondta, ha a létesítmény létrehozásáról még az év vége előtt megszületik a döntés, akkor első lépésként 2028-ban a tudományos és energetikai modult fogják felbocsátani az Angara-A5M hordozórakétával. Ezt a csomópont- és a zsilipmodul követ majd.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap