Galambos Lajos megkezdte börtönbüntetését..4 évre ítélték el

Galambos Lajos megkezdte börtönbüntetését..4 évre ítélték el


Galambos Lajos, Gyurcsány egykori titkosszolgálati főnöke, akit még szeptemberben ítélték el, szerda reggel megkezdte szabadságvesztése letöltését.

Ahogy arról a Blikk is beszámolt, szeptemberben folytatólagosan elkövetett vesztegetés és államtitoksértés bűntettének elkövetése miatt Galambos Lajos 4, Jakubinyi Róbert pedig 3 év letöltendőt, míg az ügy harmadrendű vádlottja 2 év hat hónap letöltendőt kapott. Az ítélet jogerős. Galambos – nem a zenész – a Gyurcsány-kormány idején a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója volt. A vád szerint korrupciós bűncselekményt követtek el.

A Magyar Nemzet információi szerint Galambos szerda reggel bevonult a börtönbe. A lap szerint várhatóan nem kell hosszú időt a rácsok mögött töltenie, hiszen büntetése kétharmadának letöltése után feltételesen szabadulhat, ezt megelőzően pedig valószínűleg élhet a reintegrációs őrizet lehetőségével. Így az egykori NBH-főnök – nyomkövetővel – otthon töltheti majd le büntetésének utolsó hónapjait.

Mint ismert, a Gyurcsány-kormány ideje alatt, 2007– 2008-ban történt a korrupciós ügy. Az ügy részletei államtitkot képeznek, de úgy tűnik, a Jakubinyi-féle Egymásért, Egy-másért Alapítvány a polgári titkosszolgálatok kifizetőhelye lehetett. Az korábban is kiderült, hogy az Egymásért, Egy-másért Alapítvány bevonásával követtek el bűncselekményt. A büntetőperben, amely 2011-ben kezdődött, több ítélet is született, hiszen a tárgyalást meg is ismételték. Ennek a végére került pont szeptemberben.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap