Most érkezett! Átalakítja a kormány az egészségügyi törvényt: ezek a legfontosabb változások

Most érkezett! Átalakítja a kormány az egészségügyi törvényt: ezek a legfontosabb változások


A kormány kedd este több törvényjavaslatot is benyújtott egy nagyobb módosításcsomaggal. A benyújtott törvényjavaslatok egyike az egészségügyi törvényt alakítja át, az egészségügyi ellátórendszer szinte minden szegmensét érintve, írja a 24.hu. Ezek lesznek az egészségügy változásai

- Egészségügyi alapellátás terén a praxiskörzetek meghatározása során állami szerepvállalás biztosítása

- Az ügyeleti rendszerben az állami mentőszolgálat szerepének bővítése

- Az alapellátásban jogszabályban előírt feltételeknek megfelelő szoftver használata

- A járóbeteg-ellátásban az állami szerepvállalás növeléséhez szükséges intézkedések biztosítása,

- A fekvőbeteg-ellátásban a segítő személyre vonatkozó szabályok bevezetése

- Az egészségügyi dolgozók minősítésére vonatkozó szabályainak kibővítése

- Egészségügyben történő közreműködési jogviszonyok felszámolása

- A szakápolási rendszer átalakítása

A kormány ezenkívül több olyan törvényjavaslatot is benyújtott, melyek az Európai Bizottsággal való megegyezést szolgálják. Ezek egyike a vagyonnyilatkozati rendszer módosítása, amely alapján a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) felhatalmazást kap, hogy ellenőrizze az új típusú közzététel teljesítését, a nyilatkozatokat pedig az Integritás Hatóság ellenőrizheti, derül ki a cikkből.

Egy másik törvényjavaslat az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóságot érinti. A kormány a hatóságot, ami eddig az államháztartásért felelős miniszter irányítása alatt állt, önálló államigazgatási szervvé alakítja át. Az indoklás külön kimondja, hogy erre a kondicionalitási mechanizmus részeként kerül sor, írja a cikk. Egy másik törvényjavaslat a pénzügyi szektorra vonatkozó szabályokat alakítja át, ez nagyrészt a jelzálog-hitelintézetek refinanszírozói tevékenységére vonatkozik. Az MNB-ről szóló törvényt is átalakítják, ez a központi bank tőkeellátottságát kívánja biztosítani, írják.

Ingyenes a vizsgálat, mégsem veszi igénybe sok fiatal nő – Podcast az állami és a magánorvosi ellátásról Az Intim Sáv második adása a különböző betegutakról szól, az állami és a magánorvosi ellátás sajátosságait, előnyeit és hátrányait járja körül.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap