Hatalmas győzelmet jelentett be Dobrev Klára Orbán Viktorral szemben

Hatalmas győzelmet jelentett be Dobrev Klára Orbán Viktorral szemben


A Demokratikus Koalíció (DK) árnyék-miniszterelnöke arról számolt be, hogy az Európai Parlament elfogadott egy határozatot, amely „megvédi” a Magyarországnak járó uniós forrásokat.

„Győzelem a magyaroknak!” – ezzel a felkiáltással számolt be Dobrev Klára arról, hogy csütörtökön az Európai Parlamentben nagy többséggel elfogadtak egy határozatot, „amely megakadályozza az orbáni korrupciót”, és amellyel „sikerült megvédeni a magyaroknak járó uniós forrásokat”. Azt írta: nem fognak asszisztálni ahhoz, hogy

Szerintük csak az Európai Ügyészséghez való csatlakozás jelent biztos garanciát arra, hogy a pénzek a megfelelő helyekre kerülnek.



Dobrev Klára a bejegyzésben nem fejtette ki, hogy pontosan mi áll a határozatban, megtette ezt viszont helyette Molnár Csaba, a DK árnyék-kancelláriaminisztere és ügyvezető alelnöke egy online sajtótájékoztatón. A politikus azt mondta, hogy a DK határozatában azt nyilvánította ki az Európai Parlament, hogy

Orbán rendszere nem jogállam, a rendszer lényege a korrupció.

Korábban beszámoltunk arról, hogy az Európai Parlament sok képviselője elégtelennek értékeli a magyar kormány korrupcióellenes lépéseit. Emiatta határozatbanaz Európai Parlament azt a kérést fogalmazta meg az uniós döntéshozókkal szemben: mindaddig ne hagyják jóvá Magyarország uniós pénzügyi támogatását, amíg egyértelművé nem válik, hogy a korrupcióellenes intézkedések megfelelőek.

DK: megakadályoztuk a korrupciót
Az MTI szerint a határozatban értékelték a magyar helyreállítási tervet is, amelyet szerdán ugyancsak elfogadott az Európai Bizottság.

A DK által kiadott közlemény szerint Molnár Csaba látszatintézkedéseknek, „üres szemfényvesztésnek” nevezte az Orbán-kormány utóbbi hónapokban, az uniós támogatásokhoz való hozzájutásért tett lépéseit, és szintén azt mondta, hogy az EP határozata „megakadályozza” a „rendszerszintű korrupciót”.

Budai Gyula szerint bolgár ügynök Dobrev Klára posztjára kommentben válaszolt Budai Gyula fideszes országgyűlés képviselő, aki azt írta: „Dobrev Klára azt tartja győzelemnek, hogy a DK Magyarország ellen szavazott az Európai Parlamentben!”, majd – Dobrev Klára titkosszolgálati múlttal vádolt édesapjára utalva – hozzátette azt is:

Persze egy bolgár ügynöktől mi más várható el!

(Borítókép: Dobrev Klára. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap