Rendkívüli bejelentést tett a kormány csütörtök este - ÍME

Rendkívüli bejelentést tett a kormány csütörtök este - ÍME


A legutóbbi összesítések szerint már közel 695 ezren töltötték ki a konzultációs kérdőívet, ennek 17 százaléka érkezett online, a többi postai úton – jelentette be a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban a kormányszóvivő csütörtökön.

Látjuk, hogy a szankciós sorozatban újabb és újabb epizódok jönnek

– fogalmazott a videóban Szentkirályi Alexandra, majd hozzátette: a brüsszeli ígéret úgy szólt, hogy az intézkedések véget vetnek a háborúnak. Azonban úgy látja, hogy a szankciók nem érték el ezt a célt, ráadásul az ígéretekkel ellentétben az energetika területére is kiterjednek.Hozzátette: a gáz és az olaj után a legújabb hírek szerint az atomenergiát akarják célba venni. Eközben a baj egyre csak nő Európában, csúcson az energiaárak, tombol az infláció, aminek a levét az emberek, köztük mi, magyarok isszuk meg. Mint mondta, Oroszország könnyen kerülőutat talál a szankciók alól, miközben Európa saját maga számára előidézett bajoktól szenved.

Nem hagyjuk, hogy a háború árát a magyar emberek fizessék meg, ezért is fontos, hogy minél többen elmondják a véleményüket a konzultáció keretében

– mondta a kormányszóvívő, végül hozzáfűzte, ha több százezer magyar ember véleménye egy irányba mutat, az sokat számít majd a következő körös tárgyalásokon – írja az MTI.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap