Időjárás: mindjárt ideér a vihar, kiadták a figyelmeztetést

Időjárás: mindjárt ideér a vihar, kiadták a figyelmeztetést


Durva fordulat jön az időjárásban: véget ér a tavaszias idő, csapadékkal érkezik a hidegfront. Pénteken több vármegyére is figyelmeztetést adtak ki zivatarveszély miatt, de a meteorológusok szombatra is esőt és záporokat ígérnek. Vasárnap akár havas eső, havazás is jöhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken az ország nagyobb részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, ugyanakkor az északkeleti megyékben késő délutánig még sok lesz a felhő. Az eső kora délutánra a keleti határvidéken is megszűnik, majd délután, estefelé kevés helyen zápor, az északnyugati és délkeleti tájakon egy-egy zivatar sem kizárt.

A délnyugatira forduló szél élénk, a Dél-Dunántúlon és az Alföld délkeleti részein erős lesz, délnyugaton viharos lökések is előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet általában 12 és 18 fok között valószínű, de északkeleten több fokkal hűvösebb lesz. Késő estére 4 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Négy vármegyére figyelmeztetést adtak ki zivatarveszély miatt
Véget ér a tavaszias időjárás a hétvégén
Szombaton észak felől szakadozik, csökken a felhőzet, hazánk északi felén több órára kisüthet a nap, majd délutántól dél felől kezd visszahúzódni a vastagabb felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, főleg a déli országrészben jelentős mennyiségű csapadék is hullhat, ott egy-egy zivatar sem kizárt.

Délután észak felől csökken a csapadékhajlam. A délnyugati szél nyugatira, északnyugatira fordul, többfelé megerősödik, elsősorban az ország északi felén helyenként viharossá fokozódik. A maximum-hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű.

Vasárnap havazás, havas eső is jöhet

Nagyrészt erősen felhős, illetve borult időre számíthatunk. Hazánk déli, délkeleti felén többfelé, másutt helyenként valószínű csapadék, melynek zöme havas eső, havazás lesz, de főleg a délkeleti, keleti tájakon eső is várható. Az északnyugati, majd északkeleti szelet sokfelé erős lökések kísérik. Hajnalban -5, +1, kora délután 1, 6 fokot mérhetnek.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap