Óriási pusztítás! Közel 20 centiméteres jég esett és 218km/h-s szél tombolt - Felkavaró képek

Óriási pusztítás! Közel 20 centiméteres jég esett és 218km/h-s szél tombolt - Felkavaró képek

Öt nap után ismét megdőlt az európai jégesőrekord: Olaszországban 19 centiméteres jégdarabot találtak egy durva vihar után. Ezt a European Severe Storms Laboratory (ESSL) tette közzé a Facebookon.

Mint írják, a korábbi, július 19-én Carmignano di Brentában felállított 16 centis rekord mindössze öt napig tartott.

2023. július 24-én este 11 óra körül óriási jégeső csapott le Azzano Decimo városára, ahol a rekordot jelentő jégdarabot találták. A jelentések és a fényképek alapos vizsgálata után az Európai Heves Időjárási Események Adatbázisának (ESWD) szakemberei arra a következtetésre jutottak, hogy a jégdarabnak az átmérője 19 centiméter.

Az új jégdarab már nagyon közel van a világrekordhoz, a 2010. július 23-án leesett dél-dakotai rekorddarabhoz, amelynek átmérője 20,3 cm volt.
Óriási pusztítást okoztak a hurrikánerősségű széllökések a svájci La Chaux-de-Fonds környékén is.

Rendkívül heves szélvihar tombolt ma délelőtt a Svájc északkeleti részén fekvő La Chaux-de-Fonds város közelében. A vihar tetőket szakított le, több tucat fát csavart ki, illetve a tömegközlekedés is leállt a környéken. Beszámolók szerint egy daru is ledőlt a város vasútállomása közelében. Jelentések szerint a legerősebb széllökés elérte a 217 km/h-t, ami egy 4-es erősségű hurrikán szélerejének felel meg – írja az Időkép.Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap