Tóth Gabi ILYEN hatalmas összeggel tartozik a banknak - EKKORA lakáshitelt kell visszafizetnie

Tóth Gabi ILYEN hatalmas összeggel tartozik a banknak - EKKORA lakáshitelt kell visszafizetnie

FIGYELEM! EON, ELMŰ, MVM fogyasztók EZ mindenkit érint, aki villanyszámlát fizet! Holnaptól fele annyit kell fizetnie, ha....

 Hogyan fizess kevesebb mint 50%-ot áramért!
Nehéz időszak előtt áll Tóth Gabi, hiszen a tönkrement házasságán túl egy gigahitelt is törlesztenie kell a jövőben. Mint korábban megírtuk, az énekesnő és férje, a séf Krausz Gábor hat év házasság után külön folytatják, lapunk pedig megtudta, hogy az elmúlt hónapokban folyamatosan csinosított álomotthonuk egyedül Gabi nevén van, ráadásul közel 75 millió forint hitel van rajta.

„Képzeljétek, megvettük életünk első közös otthonát a Krauszommal. Már nem bérlemény, nem másnak fizetek, hanem a banknak, de legalább ez már a miénk lesz” – írta néhány hónapja a csalad.hu oldalon vezetett blogjában Tóth Gabi, aki akkor még nem sejthette, hogy a gyönyörű szentendrei ingatlan hitelterhe hamarosan az ő vállára kerül.
Az interneten elérhető tulajdoni lapról ugyanis kiderül, az ingatlan egyedüli tulajdonosa Gabi, és a jelzáloghitel is őt terhelheti, amely a lapunk által megkérdezett szakember szerint igen magas törlesztőrészleteket vonhat maga után, hiszen a piaci lakáshitelek jelenleg kifejezetten drágák.

– Ha a leghosszabb futamidőre, azaz húsz évre lett felvéve a közel 75 millió forint piaci lakáshitel, akkor körülbelül 645-685 ezer forint közé esik a havi törlesztőrészlet. Persze, fontos tisztában lenni azzal is, hogy ekkora összegű piaci hitel felvételéhez fontos kritériumoknak kell teljesülniük, elsősorban a jövedelemre vonatkozóan. Nagyjából havi nettó másfél millió forint kereset alatt nincs is nagyon lehetőség ilyen magas kölcsönhöz hozzájutni, ám egy házaspár esetén ezalatt a kettejük jövedelmét kell érteni – magyarázta a Blikknek Tóth Levente, a Bank360 vezető elemzője.
Persze, Tóth Gabinak jelenleg nem lehet oka panaszra, hiszen a TV2 egyik legsikeresebb műsorának, a Sztárban sztár leszek!-nek a zsűritagja, szerződése messze az átlagjövedelem feletti fizetést garantálhat neki, ráadásul Magyarország egyik legkeresettebb előadója, aki influenszerként is eredményes lehet mintegy félmilliós követői táborával. Ám nem biztos hogy évek múlva is ilyen könnyedén kitermeli majd a lakáshitel törlesztőrészleteit.

– Bevallom, picit betojtam, hogy képes leszek-e végigcsinálni, pláne, hogy – a hiedelemmel ellentétben – a mi szakmánk azért elég bizonytalan, de legalábbis ciklikus – fogalmazott az énekesnő még tavasszal, amikor arról mesélt, miszerint nyugtalanítja, hogy a férjével eladósodtak az álomotthon miatt.

Ám a helyzete akár ennél is komplikáltabb lehet, ha Krausz Gáborral közösen a csokot is felvették, hiszen úgy nőhetnek a terhek.

– Három gyerek vállalása esetén 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást és 15 millió forint kedvező kamatozású hitelt lehet kapni.
Ha mindössze egy gyermek születik, és a házaspár a válás mellett dönt, a 10 milliós támogatás szinte teljes összegét vissza kell fizetni. Emellett a 15 millió forint hitel is piaci kamatozásúvá válik, továbbá visszamenőleg is meg kell téríteni a kamatkedvezményt. Tóth Gabiék esetében, ha felvették a csokot három gyerekre, és húsz év futamidővel számolunk, nagyjából plusz havi 80 ezer forint törlesztőrészlettel kell kalkulálni. Emellett a 10 millió forint jelentős százalékának visszatérítése is terheli őket – fejtette ki a szakértő.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap