Feldolgozhatatlan tragédia! A szülést követően meghalt a csodálatos magyar színésznő kisfia

Feldolgozhatatlan tragédia! A szülést követően meghalt a csodálatos magyar színésznő kisfia

Hátborzongató, ami történt.

Ha van magyar színésznő, akiről kimondható, hogy minden szerepe legendás, az Tolnay Klári. Imádták a rajongók, és a mai napig olyan tisztelet övezi, amelyet nem sokan tudhatnak magukénak. A színésznő egész lényében művész volt, ami a magánéletére is kihatott. 14 éves volt, amikor átélte élete legromantikusabb kapcsolatát bátyja házitanítójával, egy fiatal kadéttal, akivel sokáig leveleztek, é s a legfontosabb üzeneteket a bélyeg alá írták egymásnak. Szerelmes ezután már nem igazán volt, ahogy a Story idézi önéletrajzát, soha nem volt romantikus típus.
Ráthonyi Ákos rendezőbe sem volt szerelmes, amikor hozzáment. 1940-ben született meg kislányuk, Zsuzsanna. Rossz házassága elől a színpadi munkába menekült, és ennek a kislány is kárát szenvedte, nem lehetett eleget édesanyjával. 1944-ben újtóra terhes lett, ám kisfia a bombázások alatt csecsemőként elhunyt. A tragédia meg is pecsételte házassága sorsát.

962. - TOLNAY KLÁRY MAGYAR RÁDIÓ 6-OS STÚDIÓJÁBAN, A FEL A FEJJEL CÍMŰ POLITIKAI KABARÉBAN - FOTÓ:
Volt még kapcsolata Márai Sándor íróval, majd a nálánál fiatalabb színészzel, Darvas Ivánnal is. Amikor a legendás színésszel volt, lánya apja után disszidált Bécsbe, és ott is telepedett le.

Tolnaynak később Mensáros Lászlóval volt kapcsolata, ám annak vége után, 84 éves haláláig egyedül élt, és semmi más nem érdekelte igazán, csak ami egész életében, a színház!

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap