Azonnali árváltozás a hazai benzinkutakon, erre nem számítottak az autósok

Azonnali árváltozás a hazai benzinkutakon, erre nem számítottak az autósok

A november 1-je vegyes fordulatot hozott a hazai üzemanyagárak tekintetében. Mindenszentek napján a benzin ára újra emelkedésnek indult, a gázolaj viszont elkezdett lefelé kúszni.

Aggódva várták a benzines autótulajdonosok, vajon mit tartogat majd nekik a második hét első árváltozása, de kellemes meglepetés jött velük szembe.
Néhány napja a forint elkezdett hasítani a dollárral szemben, miközben az olaj ára esni látszott, tehát mindenki arra számított, hogy az üzemanyagárak bizonyos mértékben mérséklődhetnek Magyarországon. Konkrét számokban kifejezve ez így nézett ki:

1 HÉT ALATT A FORINT 2,5 SZÁZALÉKOT TUDOTT ERŐSÖDNI A DOLLÁRRAL SZEMBEN, A BRENT TÍPUSÚ OLAJ ÁRA PEDIG AZ IZRAELI HÁBORÚ ELŐTTI SZINTRE SÜLLYEDT; 3 SZÁZALÉKOT ESETT AZ ÁRFOLYAM.
Emiatt az elemzők számítottak arra, hogy ezen a héten csökkenni fog az üzemanyag ára, de hétfőig persze semmit sem lehetett tudni a pontos értékekről. Most viszont már biztosra tudni lehet, hogy november 8-án, szerdán jelentősen csökkenni fognak az árak.

A holtankoljak.hu közlése szerint az azonnali árváltozás tényleg jelentős lesz, hiszen a benzin ára 5 forinttal csökken, míg a gázolaj ára várhatóan bruttó 8 forinttal lehet kevesebb a hét közepén. Így az átlagárak az alábbiak szerint alakulnak a benzinkutakon:

95-ös benzin: 605 Ft/liter

Gázolaj: 631 Ft/liter.

Hogy ez a csökkenő tendencia tovább tud-e folytatódni a hét második felében, az éppen ezen a napon, vagyis szerdán fog majd kiderülni.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap