Menekítik a gyerekeket egy magyar iskolából,mentőkkel és tűzoltók a helyszínen.

Menekítik a gyerekeket egy magyar iskolából,mentőkkel és tűzoltók a helyszínen.
Az iskolát kiürítették, többeket kórházba vittek. Egyelőre nem tudni, mi okozta a diákok tüneteit.

Mentőkkel és tűzoltókkal telt meg a XXIII. kerületi Dinnyehegyi köz, miután a Török Flóris Általános Iskolából furcsa, szúrós szag miatt riasztották őket szerda reggel. A mentősök és a katasztrófavédelem munkatársai azonnal a helyszínre siettek. Információink szerint a mentősök több gyereket is megvizsgáltak, az intézkedések jelenleg is folynak.

A gyerekeket azonnal kiterelték az iskolából, többeket már kórházba szállítottak (Fotó: Metropol) Úgy tudjuk, hogy a tünetmentes diákokból, akit csak lehet, hazaküldenek:
Mi azt sem tudtuk, hogy mi történt, most jöttünk ki, de megyünk is haza. Van, akiket bent vizsgálgatnak. Van vagy hét mentő, meg két tűzoltó, az egyik mentő gyerekmentő

– mondta lapunknak két, az intézményben tanuló diák. Hozzátették, hogy akiket lehet, hazaküldtek, míg mások addig a tornateremben várakoznak.

A történtek után az iskola valósággal felbolydult, úgy tudni, hogy a gyerekek tömegét először az udvarra, onnan később a tornaterembe terelték.


A helyszínre a mentők, a tűzoltók és a rendőrség is megérkezett. Úgy tudjuk, hogy 18 gyereket szállítanak különbusszal kórházba (Olvasói fotó)
Egy szülő elmondta, hogy több tucat gyereket érint az eset:

Az én gyerekeim szerencsére később érkeztek, így ők megúszták, de amennyire mi tudjuk, 27 gyereket vizsgálnak, ötöt pedig már elvittek a mentősök

– mesélte a szülő. Információink szerint a mentősök az aulába terelték be azokat a fiatalokat, akiket érintett az eset, őket ott, helyben vizsgálják meg ezekben a percekben. Úgy tudjuk, hogy szintén ezekben a percekben egy busz érkezett az iskola elé, amivel összesen 18 gyereket visznek kórházba megfigyelésre.

Egyelőre kérdés, hogy pontosan mi történt, de úgy tudjuk, hogy aznapra tablófotózást szerveztek az iskolába, így rengetegen hófehér ingben és elegáns ruhában érkeztek aznap.

Az aulában vizsgálják azokat a gyerekeket, akik tünetekről számoltak be (Fotó: Metropol)
Az iskolában két lehetőségről beszélnek:

Állítólag vagy gázspréztek az egyik osztályban, vagy pedig gázszivárgás történt, nem tudjuk, melyik lehet. Érdekes, mert állítólag semmit nem lehetett kimutatni. De úgy hallottuk, hogy az egész azzal kezdődött, hogy az egyik gyereknek kapart a torka, furcsa szagot érzett. Aztán egyre többen lettek. Mi is most visszük haza a gyereket, mert a tanítás elmarad ma
– mondta egy másik szülő. Hozzátette, ő úgy tudja, hogy most éppen tíz gyereket visznek el kórházba megfigyelésre.


A katasztrófavédelmi mobil labor nem mutatott ki veszélyes anyagot. Rejtély, hogy mi történt az iskolában (Olvasói fotó) Lapunk az üggyel kapcsolatban felkereste a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, ahol elmondták, hogy 500 tanulót és dolgozót érintett az eset:

Nem sokkal háromnegyed nyolc előtt érkezett a jelzés, miszerint egy általános iskolában szúrós szagot éreznek. Ötszáz fő hagyta el az iskolát. A Katasztrófavédelmi mobillabor méréseket végzett, veszélyes anyag jelenlétét nem tudta kimutatni

– mondta a Metropolnak dr. Kiss Ádám István, szóvivő-helyettes. Lapunk felkereste a rendőrséget és az Országos Mentőszolgálat munkatársait is, válaszuk esetén cikkünket frissítjük.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap