Megállíthatatlanul zuhan a benzin ára - Mutatjuk, mi jön szerdán megint…

Megállíthatatlanul zuhan a benzin ára - Mutatjuk, mi jön szerdán megint…

Miután a szombati árcsökkentés után a Mol hétfőn is faragott az üzemanyagok árán, most kiderült, hogy szerdán tovább esik a benzin és a gázolaj ára is.
Úgy tűnik, hatásos volt a kormány és Nagy Márton zsarolása. Emlékezhetünk, felszólították a kereskedőket, hogy önkéntes alapon csökkentsék az áraikat a régiós szintre. A zuhanás pedig egyik napról a másikra elkezdődött.

Mi történt korábban? A szomszédos országok átlagárához kötik a magyar üzemanyagárakat, kihagyva a regionális adatokból Lengyelországot, Csehországot és Bulgáriát – közölte a miniszterelnök még pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Az érettségizőknek is üzenő Orbán Viktor hangsúlyozta: jogos elvárás az üzemanyagüzletben érdekelt szereplőkkel – a nagykereskedőkkel és a kiskereskedőkkel – szemben, hogy a magyar emberek olyan áron juthassanak hozzá az üzemanyaghoz, ahogy ebben a régióban más országok polgárai.

Hozzátette: jobb, hogyha ezt az üzemanyagkereskedők belátják és a profitjukat eszerint állítják be, mintha ezt állami kényszerrel kellene elérni. Ezért – folytatta – arra kérte Nagy Márton nemzetgazdasági minisztert, hogy ne erőből lépjen fel, hanem egyezkedjen. „Inkább a belátásra menjünk, ne a szkanderre” – fogalmazott.

Ugyanakkor – jelezte – azt is be kell látni, hogy nem volt hibátlan, amit az üzemanyagüzletben érdekeltek számára javasoltak, mert a KSH-nak egy olyan regionális adatából dolgoztak, ami a szomszédos országok mellett még a lengyel, a cseh és a bolgár árakat is magában foglalja.

Mennyi lesz 1 liter 95-ös benzin ára?

Az üzemanyag-kereskedők ez nem tartották fairnek, ezért a középárat, amihez a kormány kötni akarja a magyar árszínvonalat, a szomszédos országok átlagárában határozzák meg – közölte a kormányfő, hangsúlyozva: be fogják tartatni azt a korábbi megállapodásukat, hogy a magyar emberek nem fizethetnek többet a benzinért, mint a szomszédos országok átlagára.

Mi jön most? A Holtankoljak.hu legfrissebb piaci értesülései szerint szerdától a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is tovább csökken. A benzin bruttó 5 forinttal, míg a gázolaj bruttó 4 forinttal fog kevesebbe kerülni.

Így a mostani számítások szerint ilyen átlagárakkal találkozhatnak majd az autósok a benzinkutakon:

95-ös benzin: 624 Ft/liter
Gázolaj: 612 Ft/liter

Közelítünk tehát a lélektani 600 forint felé. Érdemes megjegyezni, hogy még ilyen csökkenés után is jelentős különbségek lehetnek egyes töltőállomások árai között. tehát azok, akik fullra töltenék a tartályt, jobban teszik, ha tudakozódnak és megtervezik, hol végzik el a tankolást.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap